ICT

ICT is niet meer weg te denken in onze wereld. Binnen Fortior willen wij leerlingen goed voorbereiden op die wereld en speelt ICT een belangrijke rol in ons onderwijs. Enerzijds hoort daar bewustwording bij; kinderen goed voorbereiden op de multimediale samenleving middels mediawijsheid, zodat ze goed nadenken over de kansen en gevaren van het internet.

Daarnaast is het belangrijk om kinderen ict-basisvaardigheden bij te brengen, zodat zij kwalitatief goede werkstukken kunnen maken en dit kunnen presenteren met behulp van ICT. We leren kinderen informatievaardigheden aan, zodat ze op een verantwoorde en betrouwbare manier informatie kunnen vinden en verwerken.

Ook wordt ICT binnen Fortior ingezet om de kwaliteit van leren te verhogen. Via de nieuwste generatie digiborden kunnen leerkrachten krachtige instructie geven, lesstof verrijken met beeld- en videomateriaal en leerlingen betrekken en motiveren door lessen interactief te maken. Via adaptieve educatieve software krijgen kinderen opgaven op eigen niveau en krijgen ze direct terugkoppeling op hun antwoorden.

Onze iCoaches professionaliseren zich structureel op het gebied van ICT in het onderwijs. Zij ondersteunen met de opgedane kennis hun collega’s op scholen om technologie, innovatie en ICT op een verantwoorde manier te gebruiken. Zo zijn onze leerlingen straks klaar voor de 21e eeuw.

Cookie instellingen